Germania ia în calcul introducerea asigurărilor obligatorii pentru proprietăţi

Proprietarii de imobile din Germania ar trebui sa se asigure impotriva inundatiilor si altor dezastre naturale, a afirmat, la inceputul acestei saptamani, Florian PRONOLD, Secretar de Stat in Ministerul Mediului din Germania, citat de REUTERS.

«Ar fi bine daca am introduce o asigurare impotriva dezastrelor naturale, la un pret accesibil pentru toata lumea», a declarat acesta in cadrul unui eveniment dedicat industriei de asigurari.

Declaratia sa vine pe fondul inundatiilor ce au afectat Germania anul trecut, cand asiguratorii au platit daune de 1,8 miliarde euro, in urma a 140.000 de cereri de despagubire, insa aceasta a fost doar o mica parte din pagube, deoarece multe locuinte erau neasigurate. De asemenea, 85% din inundatii au avut loc in zone care nu erau incluse in regiuni unde acest risc era unul ridicat.

Pe de alta parte, declaratia Secretarului de Stat a atras o criticile asociatiei asiguratorilor din Germania — GDV, care a sustinut, prin vocea Presedintelui Alexander ERDLAND, ca aceasta este o masura de ultima instanta. O solutie mai potrivita decat crearea unui program guvernamental in acest sens ar fi informarea proprietarilor despre riscurile de catastrofe naturale.

Sursa: http://xprimm.md/